A DUNARTCOM egyesület

A kelet-közép-európai térség különböző nemzetiségű népcsoportjainak évszázadokra visszanyúló közös múltja, kulturális öröksége alapvetően meghatározza a napjainkban is sokat kutatott és több szinten értelmezett identitással kapcsolatos kérdéseket. Mivel ezt a térséget a világ egyik legnemzetközibb folyója, a Somorja város határát is érintő Duna szeli át, a szimpóziumnak a Duna és a kommunikáció (communication) szavak rövidítéséből eredő DUNARTCOM elnevezést választottuk.

Ahogyan neve is utal rá, a DUNARTCOM egyesület célja, hogy ennek az identitáskeresésnek a különböző művészeti ágakban teret adjon, kapcsolatot teremtsen a kulturális szcéna szereplői között.

Az egyesület legfőbb tevékenysége a DUNARTCOM Somorjai Nemzetközi Művésztelep működtetése, szervezése. A szimpózium szakmai programján nyaranta egy tucat képzőművész vesz részt, de ezalatt az időszak alatt kiállításokkal, koncertekkel, előadásokkal, prezentációkkal, workshopokkal, irodalmi estekkel és színházi előadásokkal várjuk a nagyközönséget is. 

Az egyesület a művésztelep szervezése mellett  oktatói- és kiadói tevékenységet is folytat.